Tankar om böcker och annat

En dag i taget

Ninni Schulman. Bara du

En ganska tragisk historia faktiskt som det ofta blir när psykisk sjukdom är med i bilden. Av inledningen förstår man att något förfärligt har hänt, sedan får man veta hur det hela började och huvudpersonerna berättar växelvis sin version. Från början är allt bra men man anar ganska tidigt att det är nåt som inte stämmer.

Anne B. Ragde, Det är min tur nu

Den femte boken i den alldeles underbara norska familjekrönikan om gården Neshov utanför Trondheim. De tidigare böckerna i serien (de bör läsas i ordning) heter Berlinerpopplarna, Eremitkräftorna, Vila på gröna ängar, Det finns alltid förlåtelse. 

Maria Adolfsson, Felsteg

Första delen i en planerad i serie om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i Langevik på Heimö i det fiktiva Doggerland.

Camilla Grebe, Husdjuret

Ur baksidestexten:"en mörk och andlöst spännande berättelse om vår samtid och om de lögner vi berättar för andra och de vi själva väljer att tro på". Mycket bra bok men ganska mörk skildring av livet i en liten by där tillvaron sätts på sin spets och allt börjar rämna till följd av brutala händelser.

Persson, Leif GW, Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv

Man blir road, förfärad, irriterad, gripen men mest av allt imponerad av denne mans berättelse om  resan genom livet. Att han bara orkat fast han varit nere för räkning ibland. Intressant i högsta grad. Läs också gärna Gustavs grabb, en mer ömsint pappa-skildring får man leta efter.

Edvardsson, Mattias, En helt vanlig familj

Otäckt spännande och lite tragiskt om en familj i sönderfall, om tre människor som tror sig känna varandra men hur är det och hur blir det när katastrofen kommer? ? En tunn limje mellan rätt och fel, sanning och lögn - när det gäller att rädda sina nära och kära.