Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Nu är "smekmånaden" över och det finns massor med saker att ta tag i nu. Resan till England är ett minne blott, ett underbart sådant, och midsommaren är över för den här gången. Helgen gick ganska obemärkt förbi men visst blev det både sill, färskpotatis och jordgubbar och goda drycker därtill. Lekar kring midsommarstång är sedan länge ett passerat stadium,  hoppa som små grodor får andra göra. Jag kommer ihåg en händelse  när Vimmerby folkhögskola hade en sommarkurs i svenska för tysktalande och vi gjorde en liten utflykt en kväll. Vi turades om att sjunga tyska resp. svenska barnvisor. När vi svenskar kom till "Små grodorna" trodde vi tyskarna skulle skratta ihjäl sig. 

Dagens dikt

Det kom ett brev

 

Det kom ett brev om sommarsäd,

om vinbärsbuskar, körsbärsträd,

ett brev ifrån min gamla mor

med skrift så darrhänt stor.

 

Ord intill ord stod klöveräng

och mogen råg och blomstersäng.

och Han som över allting rår

från år till år.

 

Där låg i solen gård vid gård

inunder Herrens trygga vård,

och klara klockor ringde fred

till jorden ned.

 

Där var en lukt av trädgårdsgång

och av lavendel, aftonsång,

och söndagsfriden då hon skrev

till mig sitt brev.

 

Det hade hastat natt och dag,

utan att vila, för att jag

långt borta skulle veta det

som är från evighet.

 

 

Pär Lagerkvist har alltsedan gymnasietiden varit en av mina favoritpoeter. Han har skrivit så många underbara dikter. Jag kunde honom väldigt bra måste jag säga. Så blev det då dags för studentmuntan och  jag klev med darrande ben in till lektor Dahlskog och censorerna och kan man tänka sig - det vi skulle prata kring var just Pär Lagerkvists författarskap. Jag lyckades höja mitt betyg! Sic!

Idag måste jag ta itu med centerkretsens bokföring. Fakturorna ramlar in i strid ström nu när valrörelsen börjar komma igång. Det gäller att hålla ordning på pengarna. Dessutom har jag några egna räkningar som pockar på uppmärksamhet. Men en liten lätt promenad måste det också bli och så läsning förstås , s.k. VAMS (vård av mig själv). Hittade ordet på nätet, jättebra.