Anna-Majs blogg

Gott och blandat

På kattfronten något nytt

Sedan tre veckor har vi bara två katter här på gården efter att Vittass, "den lille terroristen", försvann. Detta till Barbros stora belåtenhet. Och jag tror inte Lukas har något emot det heller, det framgår av bilderna från gårdagskvällen. Fast man vet aldrig, Vittass har varit borta långa perioder förr men nu undrar jag, det finns både lodjur och räv här omkring.

Spörsmål (Kajenn)

Ofta ligger katten där och tänker.

Tänker den på något som den minns?

Inget tydligt svar i ögat blänker.

 

Är det bilden av dig själv som finns

under ögats djup där ljuset dränker

sig i dunkel bak dess gröna lins?

 

Eller är det så att den försänker

sig i någon obekant provins

som en mycket hemlig kunskap skänker?

 

Ingen säker visshet nånsin vinns

om ens katten vet vad katten tänker.

Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv

Jag kunde inte hålla mig längre i går så jag gjorde ett uppehåll med den skotske bokhandlarens vedermödor och började läsa Leif G W. Nu är jag fast. Beskrivningen  av hans första 4 år i folkskolan är så dråplig. Han kunde redan läsa och skriva, hans pappa hade lärt honom det med en alldeles egen fungerande metod, och här kommer fröken och försöker få honom att ljuda! Det är så njutbar läsning och spännande och roligt och så träffsäkert. 

 

För övrigt ligger dessa båda böcker och väntar, Falska vänner av Jane Harper och Hon tackade gudarna av Adler-Olsen men dom har jag sommarlån på så det är ingen brådska. Snart ska väl också Arne Dahls nya komma. Jag var och lyssnade på honom för nåt år (eller mer)sedan och nu är det ännu mer fascinerande att läsa honom. En del frågetecken rätades ut.