Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Oh, what a beautiful morning....

Jag vaknade som vanligt tidigt och kände genast att någonting var annorlunda - tittade ut och WOW, mulet och lite disigt. ÄNTLIGEN!

Jag började helt spontant nynna på den kända melodin från musikalen Oklahoma...

Knastorp

I  kväll är det premiär i Knastorp. Det ska bli kul att höra vad den "välrostade bönan" har att berätta. Vi hoppas naturligtvis  på mer regn idag men det behöver ju inte komma kl. 8 - 21, egoistiskt javisst, men låt gå för den här gången.

Kaffe

Ni som följer mig på FB och blogg känner till min fäbless för kaffe. Jag har varit ute många gånger nu och pratat kaffets och kafferepets historia. Det är jättekul och varje gång får man med sig nåt nytt. Det ska bli kul att höra Tord i Knastorp i kväll. 

 

Som Dagens dikt idag passar en strof från Mauritz Cramaers Kaffevisa:

 

Av allt det goda som man förtär,

bland alla jordiska drycker,

ju kaffetåren den bästa är,

den skingrar människans nycker;

den styrker kroppen, den livar själen,

den känns från hjässan, ja - ned i hälen,

Åhå,ja, ja, åhå ja ja.

 

 

 

 

 

Vett och etikett

På 1930-talet var kafferepen omgivna av ett omfångsrikt regelverk, placering,  dukning, vem tar kakor först osv och ibland kunde det gå in absurdum. Som t.ex. då Selma Lagerlöf på ett kafferep var den första att ta för sig och värdinnan varnande sa: Fruarna först, Selma lilla, fruarna först. En ogift kvinna stod lägre på rangskalan än en gift och att hon var världsberömd och tillhörde Svenska Akademien spelade ingen roll.

 

TREVLIG SÖNDAG