Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Kaffesöndag

I går steg kaffekvoten över den vanliga för vi fick oväntat besök av en avlägsen släkting och dessutom var det "kafferep" i Knastorp där den välrostade bönan Tord Johansson med benäget bistånd av hustru Kicki bjöd på såväl lekamlig som andlig spis. En härlig kväll sedan åskmolnen dragit bort. 

 

Man kan ju undra om det inte var te i stället för kaffe det var fråga om i den här ordväxlingen mellan Winstone Churchill och Nancy Aston i engelska underhuset men det spelar ingen roll. Den är rolig ändå.  Aston sa: "Om jag vore gift med er skulle jag lägga gift i kaffet" varvid Churchill replikerade: "I så fall skulle jag dricka det".

Måste tänka en stund...

Vem är värst?

Nog har det ibland varit så när det gäller syföreningar och liknande att värdinnan för dagen gärna vill impa lite extra och gärna lägger till en kaka eller två. Sen måste nästa också göra likadant och det kan bli ganska ohållbart i längden. I den kyrkliga syförening som jag var med i en gång så var det vad som hände. Det blev för mycket.  Då bestämdes det: matbröd, bulle, två kakor, punkt och slut. Men då började det dyka upp flera sorters marmelader,  olika sorters bröd, det liksom "smögs in" mer och mer. Nu vet jag att medlemmarna tar med sig hemifrån vad de vill äta. Klokt beslut! 

 

En bekant till mig var och lyssnade på mitt "kaffeprat" och hon skickade sedan ett trevligt brev med några anekdoter. Bl.a. berättade hon om sin mormor som var med i en syförening vid tiden för första världskriget och då bestämde man att det bara skulle vara 1 kaka till kaffet. Det var bara det att den där enda kakan blev större för varje symöte.