Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Linköping tur och retur

 

"Enda sättet att hinna med ett tåg är att missa det föregående"

 

 

Just hemma igen efter att ha lämnat av Thomas på Linköpings Central. Han ska jobba i Stockholm en vecka. Det var bäst att ta det säkra före det osäkra och ta bilen från Hultsfred till Linköping för man vet aldrig hur det är med Kustpilen, den är oftast försenad eller också inställd och även om det blir ersättningsbuss så tar den längre tid och då missas  anslutningen. I det fallet var det bättre förr. Då väntade tågen in varandra, men nu när det är olika bolag så fungerar det inte så. Sist jag åkte hem från England var tåget från Kastrup fem min försenat i Linköping, men tro inte att Kustpilen väntade. Nej, det blev att vänta 2 timmar på nästa tåg. (Men jag fick 258 kronor i ersättning av Sj så det blev lite plus även när jag räknar bort inköp av korv och fika).

 

Nu får det räcka med tåg-gnäll. Barbro satt och väntade på oss när vi kom hem.  Förebrående blickar må ni tro. Lunchen försenad, inte bra!

 

 

Men nu är ordningen återställd ur Barbros synvinkel  och jag ser fram emot en lugn kväll med mina korsord och böcker. I morgon väntar lite bokföring bl.a. och lite ekonomisk sammanställning inför valarbetsgruppens möte om en vecka. Hoppas på att det bli LAGOM varmt så det går att tänka rätt och göra rätt.

 

Ha en skön måndagskväll!