Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Lite, lite regn

Det kom ung. 2 mm i natt, men får vara glad över det lilla. Fast det är inte kul med åskväder på natten. Vi drog ur alla kontakter för säkerhets skull men det tar en evighet (nåja, 1,5 tim) att få igång fibern igen. Fast som Karlsson på taket säger: Det är en världslig sak. Det var som tur var inte strömlöst. Då hade det varit illa med tanke på mitt omedelbara behov av kaffe kl. 6. Själviska tanke.

 

Idag tänkte vi vara lite ideella och hjälpa till med att packa valsedlar och foldrar som ska ut till hushållen. Hoppas vi hittar ut till Marita och Christer i Haddarp och hoppas också att det blir lite svalare för annars är det nog kört för mig. Det måste ha blivit nåt allvarligt fel på min termostat. 

 

Hoppas också att tågen från Stockholm går som de ska och att inga nya kontaktledningar har ramlat ner. Det är spännande att åka tåg nu. Thomas kommer för ytterligare tre veckor på hemmaplan innan det blir storstaden igen till hösten. Vi har några endagsutflykter inplanerade. Dessutom har jag två läkarbesök i Oskarshamn resp. Västervik som går bra att kombinera med lite turistande.  

Tiden går fort

En liten påminnelse om HUR fort fick jag igår från en god vän i England.

Sant

Men visst är det sant som Alf Henrikson skrev på 70-talet i samlingen Snickarglädje:

 

Åren tycks ideligt öka sin fart

för en åldrande livets betraktare.

Ja, tiden går fortare och fortare,

ty allt annat går saktare och saktare.