Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens citat

 

Det finns egentligen inte något dåligt väder,

bara olika former av bra väder

(John Ruskin, brittisk konstkritiker och poet, 1819-1900)

Bodil Malmsten

Bodil Malmsten har sagt och skrivit många kloka saker. Detta citat är ur boken Så gör jag - konsten att skriva från 2012:

 

Arbetsuppgift:

Gör din egen nöjdhetsskala.

Nej, förresten, gör inte det.

Var nöjd över det som blev gjort, gradera inte.

 

Jag ska tänka på det när "måste-göra-listan" tenderar att bli lång (som idag).

 

 

 

 

Vilhelm Moberg - 120 år sedan han föddes

Jag läser en intressant artikel av Lotta Olsson på DN:s webbsida om Moberg och jag tar mig friheten att citera några rader ur den . Moberg var galen av läshunger och han försökte på alla sätta skaffa sig böcker. "Han registrerade sig bland annat för att få ett litet mobilt bibliotek med fyrtio böcker, och förfalskade framgångsrikt listor med låntagare från bygden (varav en del var analfabeter).

 

Berättelser ur min levnad" (1968) suckar Moberg "uppgivet över 60-talets förflackning. Bokutgivningen svämmar över alla bräddar, vem ska läsa alla dessa dåligt skrivna och ogenomtänkta böcker? För att inte tala om tidningarnas galna jakt på sensationer, som trängt ut de tidigare kunniga artiklarna om väsentligheter. Å andra sidan håller världen ändå på att gå under, tänker Moberg. Kärnvapenhotet hänger över alla,och miljöförstöringen blir allt värre. Skrev han detta under det optimistiska 60-talet? Det kunde ju ha varit nu."

 

Jag håller med Lotta Olsson att det ska bli spännande att läsa Jens Liljestrands biografi Mannen i skogen.

 

Närmast står promenad och sjukgymnastiska övningar på programmet. Dessutom ska jag försöka få i mig två liter vatten (läkarorder). Men det är svårt när jag inte är törstig.