Anna-Majs blogg

Gott och blandat

4 dagar kvar

Allt du säger ska vara sant. Men du behöver inte säga allt som är sant.

(Göran Persson)

Favoriter

Barnbarnen, böcker, katter - som ni alla har förstått vid det här laget så är det de teman jag återkommer till hela tiden. Make, duktiga och skötsamma barn och framför allt ljuvliga barnbarn är naturligtvis det viktigaste i livet men sen kommer böckerna. Katter skulle jag kunna klara mig utan men inte böcker! Politiken och föreningslivet kommer alltmer i bagrunden. Politiker har jag i och för sig aldrig varit, alltså aktiv sådan, men jag tror att jag har gjort nytta i det tysta. Föreningsliv finns knappast längre. Barnbarnen skulle jag gärna vilja träffa mer men det är lång och jobbig resa dit och orken försvinner så sakteliga för gamla mormor alltefersom krämporna  så sakteliga smyger sig på. 

 

Visst är pojkarna fina på väg till ett nytt läsår, year 4 för Nico och year 7 för Finley.

 

 

Vaggvisa av Leîla Slimani

En psykologisk spänningsroman, där man på första sidorna får läsa om det hemska som hänt för att sedan  få hela bakgrunden till vad som hänt. Det är bra upplägg, man blir nyfiken och mer koncentrerad på texten på nåt sätt. Det här upplägget har jag träffat på flera gånger den senaste tiden. Jag har bara hunnit en liten bit in i handlingen och jag vet ju vad som kommer men jag vet inte varför och det är det som driver läsningen framåt.

 

För övrigt är det strax dags att åka till tandhygienist för den årliga kontrollen. Ni må tro att jag har använt både borste, mellanrumsborste och tandtråd ordentligt nu.  

Dagens dikt

Eftersom det snart är val passar dessa rader av Tage Danielsson:

 

Jag är socialist, som varje tänkande person,

jag tror på Marx och Lenin och på världsrevolution.

Samtidigt tror jag på kapitalism, i någon mån.

Var skulle annars vanligt folk få pengarna ifrån?