Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Två dagar kvar

Det skulle innebära en genomgripande politisk reform

om det sunda förnuftet kunde breda ut sig lika snabbt

som enfalden (Winston Churchill)

Mer kaffe

Idag går det åt mycket kaffe, jag är så trött så trött,  för hela natten (de få timmar jag sover) har jag irrat runt i Paris och hela tiden har jag haft Seine mellan mig och byggnaden jag skulle till och jag hade ingen möjlighet att komma över. Och massor med trappor att gå i, bara uppför. Typisk stressdröm och egentligen inte förvånande efter den tuffa gårdagen då det mesta gick åt skogen. Men köttgrytan blev bra.

 

Får försöka coola ner idag och se fram emot kvällens konsert i Målilla kyrka som Johnny Sigvardsson inbjuder till med anledning av att han ganska så nyligen fyllt jämt. Vilken fin gest av honom. Hoppas få höra några fina tolkningar av Elvislåtar. Johan (Johnnys son) är suverän på att sjunga Elvis, han gör det nästan snäppet bättre än mästaren själv.

 

Wild fire, den sista boken i Shetlandsserien, lovar gott, men jag försöker läsa långsamt för att den ska vara länge och så gör jag som jag antydde i går, varvar med biografin om Moberg. Annars inget särskilt idag, kanske lite städning men det går ju att skjuta på till måndag i värsta fall.

Elever i åk 3 kan också dikta (Färila skola, 2009)

Fina färger har hösten

Man kan bli förkyld

så man tappar rösten

Man plockar äpplen och så

ibland många ibland två

Vattnet kallnar och fåglarna flyttar

Hösten kommer

Blommorna ruttnar

Jorden mörknar

Allt blir kallt

Jakten börjar också

Ballt!