Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Varje människa måste hitta en punkt... av Kerstin Ekman (Knivkastarens kvinna 1990)

 

Varje människa

måste hitta en punkt där hon är hos sig själv.

Varje människa

som inte vill skäras sönder av världen

måste hitta punkten

där hon inte kan angripas,

grytet under bröstbenet

eller en bit öken

inuti det egna hjärtat.

Det börjar snart bli dags för det även om den första koppen intogs senare än vanligt. Men så satt jag och läste senare än vanligt också.

 

 

Används bara på morgnarna

Lite båsigt och grådisigt, ca 17 grader både ute och inne. Dags att reglera  bergvärmepumpen men vi avvaktar ett par dagar för värme är tydligen på väg. Fast visst är det lite för tidigt för Brittsommar. Vanligtvis kommer den runt Birgittadagen den 7 oktober men det är inget som är sig likt nu för tiden. Jo, det förstås, det blir fortsatt c-styre i Hultsfreds kommun och en ökning med fyra mandat. Våra lokala c-företrädare har gjort en jätteinsats.  Röran på riksplanet bryr jag mig inte så mycket om faktiskt. Det är jag för gammal för. Eller jag säger som danske Storm P:

- Vad är din åsikt om världssituationen? - Ingen, jag har något  i ögat.

 

 

 

 

 

 

Jag hänger med Allan till centralorten idag för dels vill jag gärna vara med och handla, dels ska jag till bibblan. (Var det nån som blev förvånad?) Jag är ambitiös i överkant kanske men jag har beställt en del böcker om Skagenmålarna bl.a. Det kan ju vara kul att titta på bilder när vi träffas i cirkeln.

 

På onsdag kväll har vi styrelsemöte i centerkretsen och då måste jag ha en uppdatering av valkostnaderna. Det är den tredje uppdateringen jag gör men det blir fler för alla fakturor har inte kommit in än. Kan tänka mig att det blir tårta på onsdag för att fira valresultatet. Sen är det bokföring för augusti och så har jag Mobergboken, jag klarar mig.