Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Lokaltidning..

Samtidigt som brittsommaren är på sitt soligaste humör och träden äntligen, många veckor försenade, visar upp sin enastående färgprakt, så dyker annonserna om julbord och  luciatävling upp och idag såg den första artikeln om flitiga syföreningsdamer som ystat till en auktion nånstans. Det är bara början och jag tycker det blir tidigare för varje år. Eller upplever man det så för att man är gammal. En bekant till mig sa häromdagen att ett av hennes barnbarn undrade vad vuxna menade när de sa "att tiden går fort". Intressant. Jag måste nog läsa om Bodil Jönssons Tio tankar om tid.

 

Jag prenumererar på DN:s app och den ger mig allt jag behöver veta vad som händer i världen. Jag kollar aldrig TV-nyheterna. Nyhetsvinklingen där lämnar en del övrigt att önska enlgt min åsikt. DN har oerhört duktiga krönikörer, framför allt Johan Croneman. 

 

Jag har just haft mitt dagliga samtal med "min" sköterska och det har blivit dags för grötfrukosten. Det blir lite extra gott  idag eftersom jag har tinat jordgubbar.

 

Jag har hunnit 365 sidor i Elizabeth Georges bok med de gamla trogna parhästarna Havers och Linley och det är lite som att återse gamla vänner. Boken var lite seg till att börja med men nu ligger spänningen på topp.

 

För övrigt bjuder dagen på ett litet möte där vi är ett par personer som ska göra en valutvärdering. Vad var bra, vad var mindre bra när det gäller upplägg, ansvarstagande mm. (Jag har Thomas Eriksons bok om våra olika personlighetstyper röd, blå, gul och grön i åtanke.)