Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Inga äpplen idag? Han är snål.....

Ny dag, nya utmaningar...

I natt smidde jag tusen planer. I morse gjorde jag precis som vanligt

(Konfucius)

 

Jag behöver inte upprepa det, ni vet vid det här laget. Tyvärr är det lite knöligt att använda paddan för att skriva det här men jag har ju inte hjärta att köra bort Lukas från skrivbordsstolen. 

 

Thomas kommer hem nu på förmiddagen och så är vi bjudna på middag hos närmaste grannen. Två saker som lyser upp dagen tillsammans med det fina vädret. Gårdagen är glömd. Konfucius har  sagt Att bli förorättad betyder inget, bara man inte bevarar minnet av oförrätten. Så sant som det är sagt men ack så svårt ibland

 

 

Fortsättning följer när jag får tillgång till mitt skrivbord. Det är bara att konstatera vem som är herre i det här huset! Mr Lukas, just det.

Dagens dikt

Ett aktuellt ämne i dessa dagar är älgjakten fast i år är det ingen sådan här i Blaxhult och då behöver man inte vara rädd att vistas utomhus och man riskerar inte heller att reta nån som står på pass för att man råkar störa. Allan har aldrig jagat, vare sig älg eller nåt annat och det är jag glad för. Dessutom gillar jag inte älgkött. Men en dikt på temat älgjakt kan passa, tycker jag. Den är hämtad från Olof Stenerlöf lilla diktsamling Skuggor och solglimtar från 1979 med en dedikation från författaren.

 

Älgjakten

 

Nu ska det jagas storvilt

i skogar runt omkring,

så nu går ingen säker,

det blir ett fasligt spring.

 

Och i varenda buske

man ser ett lovligt djur

och lägger an sin bössa,

men har då ingen tur.

 

När offret skall beskådas

då ramlar hakan ner,

ty skytten träffat rotvält

och allt i svart nu ser.

 

Så gå ej ut i skogen

om du har livet kärt,

köp själv en liten köttbit,

det kan det vara värt.

 

 

Så här är älgar trevliga (från älgparken i Tuna för två år sedan)