Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Otroligt men icke desto mindre sant

Nu har nästan halva oktober gått och det är full sommar ute. Inte kunde jag väl tro att det skulle gå bra att ta promenader utan ytterkläder. Tur att jag inte hann hänga undan sommarkläderna.

 

Idag står en del kontorsarbete på agendan, bl.a. bokföring för september och uppdatering av valbudgetsutfallet. Det droppar fortfarande in fakturor men det är som väl är långt till bokslutet. Det ska bli skönt att lämna ifrån sig det här kassörsskapet. Visserligen är jag alltid noga men i år tycker jag att det är särskilt viktigt att allt blir korrekt och tydligt för den som ska ta över.  

 

Dessutom måste nog dahliarötterna upp ur jorden innan kylan kommer tillbaka. Det får vi hjälpas åt med. Vad det gäller veckan i övrigt så har det (som Samuel August säger) "klumpet ihop sig" onsdag och torsdag med STF-möte och styrelsemöte ena dagen och cirkelstart om Skagen och historieföreläsningen andra. Måste kanske ta bort något. På fredag hoppas jag kunna åka till Stockholm som planerat för en kulturhelg med sonen.

 

För övrigt kan jag säga att det går alldeles utmärkt att växelläsa Masha Gessen och Arnaldur Indridason ...

 

Dagens citat: (med tanke på hur det blir med regerandet)

 

Verkligt tvång kan man endast känna om man har full frihet

att välja mellan två olika omöjligheter. (Blandaren)

 

Dagens dikt:  Si, världen är förklarad av Nils Ferlin (ur Barfotabarn)

 

Si, världen är förklarad - i vetenskapens ljus

fördunstar all vår oro och smärta.

Nu är det inte långt emellan människornas hus,

men långt emellan hjärta och hjärta.