Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Nästan i alla fall...

Jag väntar in Allan som kollar på Hundra procent bonde. Och själv har jag klarat av några telefonsamtal ang. Skagencirkeln och skrivit en liten notis till tidningarna om SPF:s månadsmöte förra veckan. Nu dags för en stunds bloggande.

 

Läser just nu Tomas Bannerhed Lugnet. Jag klarar bara lite i taget för innehållet kryper in i mig och jag blir så tagen av denna tragiska historia. Måste bara varva med Alexander McCall Smith. Varför läser jag den då, kanske ni undrar. Jo, för den säger något viktigt om psykisk ohälsa och ensamhet som vem som helst kan drabbas av om än inte i en sådan extrem form som här. Språket är underbart dessutom. Kanske ett nytt Augustpris på gång.

 

Jag hittade några tänkvärda rader på Dodekas hemsida och de får bli dagens dikt:

 

Äga eller vara

 

Affärerna i centrum realiserar

De säljer ut "Känslan av att vara lycklig med sitt liv"

Väldigt få människor köper

Färgen känns helt fel

och designen passerad

 

Biblioteket på stan moderniserar

De lånar ut "Chansen att leva sig in i en annans liv"

Allt färre lånar

Alla vill synas i sina egna liv

Helst digitaliserat

Kaffe på papper och kaffe i kopp

Nu är det dags för båda sakerna - kaffe med kryddmuffins i kopp och sedan plocka fram mitt manus för nu är det dags att "föreläsa" igen, åter på Folkhögskolan, och den här gången ska det hela tecken- och skrivtolkas för kursdeltagarna. Det har jag aldrig varit med om tidigare så det blir en ny upplevelse. Dessutom ska det bli härligt att äta god lunch i skolans matsal.  

Ja du Gustav III, du ansåg kaffe vara ett dödligt gift men tji fick du...