Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Morgonstund har guld i mun

Jag vet inte om våra katter är så litterära men i så fall kunde de ha travesterat Selma Lagerlöf "Äntligen stod matte i köket" för så såg de ut när jag kom nerför trappan och ändå var klockan bara fem. Nu mår Lukas alldeles förträffligt i min läsfåtölj.

Dagens dikt Den klara stilla stunden av Lennart Hallström (dagsvers.se)

 

Den klara, stilla stunden

är värd så mycket mer

än alla andra stunder

fast dom är många fler

 

Klavertramp

Jag känner att jag måste göra ett förtydligande av vad jag skrev igår om boken Klavertramp. Det är absolut ingen humorbok som när Lasse Åberg töntar till det på film och gör bort sig. Det tycker de flesta är roligt. Jag gav kanske sken av det när jag jämförde med de egna klavertrampen.  Flera av berättelserna i den här boken är tragiska men när man ser hela orsakskedjan så har man anledning att häpna och förfäras och ibland dra en smula på munnen över människors dumhet och begränsningar i många fall för snöd ekonomisk vinnings skull. Men ibland kan enstaka personers till synes små, omedvetna felbeslut ställa till det ordentligt för dem själva, deras medmänniskor miljö. Många av händelserna kommer förmodligen eller förhoppningsvis aldrig att upprepas men det finns, enligt författaren, många lärdomar att dra som kan tillämpas i vardagslivet. 

Nu är det grå dager utanför fönstret. Snart dags för andra frukost. Hänger med Allan till Hultsfred idag när han ska till frissan. Själv ska jag till de två "teken", apo- och biblio-. 

 

Ett litet ord på vägen denna den näst näst sista oktoberdagen:

 

 

Där alla tänker lika tänker ingen särskilt mycket