Anna-Majs blogg

Gott och blandat

14 sleeps ...

Lite sen blogg idag men som bilden visar, jag var tvungen att få i mig lite kaffe efter Oskarshamnsbesöket där röntgen på sjukhuset klarades av fort och lätt. Sedan handlade vi på Ica Maxi men där är det så svårt att hitta och ofta får man knata tillbaka genom hela affären för att hitta det man letar efter. Lite extra motion är inte att förakta. Kvantum Vimmerby är bättre, lagom stort.

 

Både Ica-kuriren och Senioren kom idag, bra,  för jag har slut på roliga korsord men det finns mycket annat intressant i båda publikationerna.

Kultur- och boktipsen gillar jag. Ingalill Mosander i Senioren och jag har ungefär samma smak. En av de föreslagna den här gången, Kallbrand av paret Börjlind, har jag läst och jag tyckte liksom Ingalill att den är bra. Vidare tipsas det om en viktig faktabok, Hjärnbalans av Katarina Gospic. Här refereras till Steve Jobs, mannen som skapade Iphone och som lät sina barn använda den bara på söndagar. Han visste hur beroendeframkallande den är och vilka negativa konsekvenser ohämmad digital användning kan skapa.

 

Böcker om hjärnan läser jag gärna. Mest förvånad är jag att en så sinnrik skapelse trots allt fungerar så bra som den gör. 

 

Ica-kuriren bjuder på vit kladdkaka med exotisk frukt (en dag för sent) men naturligtvis lockande för det och i en artikel kan man läsa om vår tids bristvara - tystnad. Nu skruvar krogarna ner volymen och hårfrisörer erbjuder tysta stolar! Tågen har länge erbjudit tysta kupéer men inte så många och platserna går åt fort.

 

Ur barnamun (insänt av morfar Rolf):

Barnbarnet Jonatan, 3 år, studerade döda flugor som låg på fönsterbrädan och konstaterade krasst: - Döda flugor kan inte flyga. Dom har slut på batteriet!