Anna-Majs blogg

Gott och blandat

En brasklapp är aldrig fel

En vanlig dag...

Dagar då inget händer (Lennart Hallström Dagsvers & dikt)

När jag har varit

om och kring mig

och ditt och datt

har gjort mig matt

 

När jag har bråttom

och nästan springer

trots att jag inte

vet riktigt vart

 

När jag har tröttnat

och bara känner

att jag vill vila

tills jag är klar

 

Då är de dagar

då inget händer

de allra bästa

av alla dar

De la Mottes Vintereld är bra. Jag tycker om berättartekniken, där det hela tiden växlar mellan nutid och det som i det här fallet hände för trettio år sedan. Jag kunde knappt sluta läsa i går kväll men när ögonen gick i kors så var jag tvungen att sluta. Vid sju i morse fortsatte jag. Bibliotekarien sa igår när jag hämtade boken att jag hade två veckor  på mig, jag svarade att två dagar säkerligen räcker.

Sedan väntar Kallifatides bok Slaget om Troja. 

 

Lite bokföring så här på sluttampen av verksamhetsåret blir det (kanske) också. Visserligen är det inget styrelsemöte med C-kretsen förrän i början av december men det kan vara skönt att ha papper klara innan jag åker till England och det är bara nio dagar i dag inräknat tills det är dags. Wow!  Med ålderns rätt (och av några andra orsaker) så lägger jag av med allt föreningsarbete nu nästa år. Nu får nån annan ta över.

 

För övrigt fick jag ett brev i går vars innehåll ger mig anledning att sätta in nedanstående bild och hoppas att detta går att tillämpa även på mig (även om det inte gäller revben):