Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Kulturdag

Bloggen (som i alla fall är kultur för mig) får vänta till sen eftermiddag trots allt, för först väntar andra saker.Just nu kaffebryggning till 24 personer (kaffe = kultur, inte sant), iväg till Träffpunkt Stationen för tredje cirkelträffen om Skagen (Folbildning=kultur), lunch tillsammans med trevliga personer (god mat = kultur), därefter historieföreläsning på Campus (kultur i högsta grad). Idag är ämnet 1800-talet.. Ska bli spännande. 

 

Och dessutom är det min käre makes födelsedag, en nog så viktig händelse. Att bli äldre är kanske inte direkt kultur, men fira med tårta=

kultur. Fast det får vänta till kvällen.

Födelsedagskaffe

Nu äntligen är vi hemma igen och vi har just njutit av kaffe + prinsessbakelse. Det var en fantastiskt bra historieföreläsning på Campus, i dag handlade det om 1800-talet. Verkligen intressant. Inte visste vi att Jean Baptiste Bernadotte lovade att betala Sveriges statsskuld om han blev vald till tronföljare i Sverige. Enligt föredragshållaren råder det delade meningar om om Sverige nånsin fick några pengar. Herman Lindqvist lär ha sagt att så inte blev fallet. Kanske läge att skicka en faktura till Emmanuel Macron? Den här föreläsningsserien har  slagit mycket väl ut, ca 70 deltagare varje gång, det är jättebra. Vi hoppas på en fortsättning nästa år. 

 

 

Nästa cirkelträff blir inte förrän 24 januari så det blir skönt med lite frist när det gäller att sammanställa material. Det är visserligen roligt och lärorikt men det tar mycket tid.   

 

 

Dagens dikt får bli en strof av Lennart Hellsing. Raderna hittade jag på Minabibliotek.se och artikeln handlade om dagsverser och Hellsing är en hejare på dagsverser om man nu får uttrycka sig lite slarvigt.

Som den litteraturmänniska Hellsing är, ser han världen som en väldigt tjock bok. Jag tycker liknelsen också passar in på livet vi lever:

 

Det är nu ingen lättläst en

- vem har dess budskap tytt?

Var dag så revideras den

och kommer ut på nytt.