Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Take a deep breath and carry on...

Dagens dikt: Vykort av Lennart Hellsing (ur Verserade verser, 1999)

Med anledning av den strida ström av nostalgiska julkort som kommer i FB-flödet:

 

O, denna dag och nästa

har vi i andanom tänkt på ibland

och sett framför oss som ett vykort,

en akvarell av Jenny Nyströms hand.

 

Med anledning av detta -

var bodde jul och tomtar någonstans

då i en fjärran, hednisk forntid

alls ingen Jenny Nyström fanns?

 

Föll snön på domherrekärvar,

på gran och lagårdslyktor redan då?

Jag tvivlar - före Jenny Nyström

fanns ingenting att falla på!

 

Så är jag då tillbaka i vardagslunken hemma i Blaxhult och, som Allan skämtsamt sa i morse, vi har en ny hård arbetsvecka framför oss. Skämt åsido, det blir nog en lugn vecka förutom i morgon då allt har råkat "klumpe sej". Diabeteskontroll i Oskarshamn på förmiddagen, julbuffé på Träffpunkt Stationen mitt på dagen samt styrelsemöte med centerkretsen på kvällen. Och så ska det handlas också, kylskåp och frys och skafferi är så tomma, så tomma.

 

Gårdagskvällens julkonsert i kyrkan gav i alla fall adventsstämning nu när naturen inte bjuder på den. Gräsmattan lyser så grön och grann och nu kommer solen fram. 

 

Det måste bli en promenad innan jag tar itu med förberedelserna inför mötet i morgon kväll. Och så vill jag gärna börja läsa nån av böckerna jag köpte i England. Det blir säkerligen Stephen Booth Fall down dead. En annan bok som lockar är The Spy and the Traitor av Ben Macintyre, en sann spionhistoria från det kalla krigets dagar som mästaren i genren Le Carré har gett högsta betyg. Jag läste ett utdrag i Daily Mail och fastnade direkt.