Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Decembereftermiddag i Blaxhult

Dagens visdomsord (Ellen Key)

 

Jag lovade ju i går att återkomma till Ellen Key så håll till godo:

 

När ger sig människan tid

att lyssna till sitt inre?

För ljuden som kommer från själens djup,

som är hemligheter för oss själva,

borde vi vara lyhörda.

Istället är det dem vi mest hänsynslöst

överröstar och misstolkar.

 

Lite blogg så här sent på onsdagseftermiddagen. Redan helt mörkt ute. Förmiddagen tillbringades hos tandläkare resp. fotvårdare + Willys (Julhandel 1). På eftermiddagen hade SPF grötfest i Vena Bygdegård. Trevliga bordsgrannar som det brukar vara men ingen tur med lotteriet. Jag som hade tänkt få med mig en julstjärna hem idag. Jag får vara stjärna själv. Söta förskolebarn sjöng för oss och nog fick jag en liten tår i ögat när jag tänkte tillbaka på åren då våra barn var med i olika luciatåg. Fast det var stressigt värre att hinna vara med på de olika ställena, nu är det bara att luta sig tillbaka och  minnas det roliga.

Läskväll får det bli

 

Jag började på Gunilla Linn Perssons nya Jakten efter vind och har bara inte kunnat sluta utan jag har läst och läst varje stund jag inte har varit upptagen med något annat. Lite svårt först att komma in i handlingen (borde ha läst förra boken, Hemåt över isen, först naturligtvis, men den har jag missat) men ganska snart kom jag in i handlingen och trollbands. Faktiskt kan Ellen Keys fina ord passa in på den egentliga huvudpersonen i boken.Så intressant! Vilket språk! Vad spännande miljö! Som ni förstår har min "spionbok" fått vila lite. Den försvinner inte. 

Nej, ingen stress och idag är snart också avklarad. I morgon är en annan dag som det så vackert hette i en sång en gång för längesen