Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Dagens dikt: Snö av Ylva Eggehorn (ur Karusell med madonnor, 2002)

Idag fick jag hjälp med att hitta en passande dikt när jag i mitt FB-flöde hittade nedanstående dikt via gruppen Snacka om böcker. Varje dag läggs några diktrader ut till denna intressanta grupp och då och då stämmer det med vad jag tänker mig skulle vara "just it"!.  Håll till godo:

 

Det snöar,

det är en glömska som sprider sig

i alla riktningar och bildar

ett vitt fält.

Man kan lägga sig ner och göra en

ängel i snön,

en som inte kommer med några budskap,

inte varnar eller lär ut något,

förutom att en ängel var här.

 

"Snow keeps falling from the sky..."

13 cm har det kommit och hoppas, hoppas att det ligger kvar ett tag. Och om det inte händer nåt särskilt så behöver vi inta åka ut på halkiga vägar förrän måndag. Jag fortsätter med att göra julfint men så hamnar jag i ett skåp där en del gallring är av nöden och då blir det en liten paus. Jag letar efter en viss gardin men den har tydligen gått upp i rök.

Den kommer nog fram efter helgerna, det brukar vara så.

 

Idag kom Ica-kuriren med en maffig bild av en saffransparfait på framsidan. Kanske vore nåt för jul? Dessutom lite info från Ica Mathuset och där föreslår man västerbottenostpaj med romröra. Inte så dumt det heller, kan kanske passa bra med ett (eller två) glas vitt till myskväll kvällen före julafton. Det är alltid den bhästa stunden på hela julhelgen!

 

Läsning då? Spionboken är på 337 sidor så den räcker några dagar till, en stunds läsning ingår i kvällsritualen om inte annat. Och några nya korsord fick jag ju idag. 

 

Visste ni förresten vad "Gubbtian" är för något? Jo, i tio dagar framåt är det bara mansnamn i almanacken! Och rejäla sådana: Israel, Moses, Natanael, Jonatan, Isak, Abraham, Gottfrid ... 

 

 

Trevlig helg! Nu kör vi på ... men i lagom takt!