Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Snart ordning på veckodagarna

 

Två veckor av helgdagar och vardagar om vartannat är snart till ända och  vi är ute "på jämna" som vi säger här. I går slog jag mig som vanligt i arla morgonstund ner med kaffe och DN:s webbkorsord men så hajade jag till, lördagskryss stod det, så jag började fundera om jag sovit bort en dag. Idag var söndagskrysset på plats men mig veterligt är det bara lördag. Snart är det ordning på torpet igen.

 

Visste ni förresten att Trettondagen för länge sedan i folkmun kallades för "benraskedagen"? Julens mat var i regel slut och man fick kanske karva bort det sista på köttbenen. Inget matsvinn då.

 

Jag läste i tidningen idag att det  har blivit vanligt att blanda hostmedicin med andra läkemedel vilket  kan få ödesdigra följder. Kanske får apoteken ta bort hostmedicin från hyllorna liksom man ha fått ta bort Immodium. På apoteket i Hultsfred upptäckte man tomma hyllor och nu får man fråga efter det över disk. Sen har jag läst om att det är ett vanligt sätt att droga sig med stora mängder av detta läkemedel som ju är avsett för helt andra ändamål. En del värktabletter har fått tas bort från matbutikernas medicinhylla av samma anledning. Det finns säkerligen mycket i vanliga butikshyllor som kan användas i helt fel syfte, uppfinningsförmågan är stor. 

Dagens citat signerat Slas

 

"När man är liten är man inte stor,

och det är tur det för när man väl är stor och vuxen

får man ibland bekymmer, man bekymrar sig för nåt

som står i tidningen till exempel.

Då sitter man där med sin tidning och sina bekymmer

och önskar att man vore liten igen."

Dagens dikt av Dodeka

 

Ljuv ministermusik

Vi gör ingen skillnad 

på svarta och vita tjänster

Alla toner behövs

på pianots tangenter

 

 

Något att tänka på nu när talmannen kallar igen. 

 

Ha en bra dag!

 

Bara så ni vet...