Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens dikt: Verksamhet av Kajenn (ur antologin Någonstans väntar en katt, 1999)

 

Katten är ett intresserat djur.

Varje verksamhet som försiggår

önskar den betrakta och förstå.

Mången vanlig arbetsprocedur

vilken tillhör hushållets bestyr

följer katten noga ur sin vrå.

När man lagar mat och när man syr,

stryker tvätt och spik i väggen slår

ser den på och verkar mycket nöjd.

"Utmärkt", säger blicken. "Knoga på."

För att göra något mer än så

synes katten inte vara böjd.

Ett moraliskt stöd är vad man får,

på sin höjd.

 

Full verksamhet är det här men jag lagar varken mat, stryker eller spikar. Jag försöker planera för ytterliga en Skagencirkel och jag får inte tag i ett par personer som jag måste kolla upp med. Dessutom har jag påbörjat slutfasen inför bokslutet och där är det också ett par saker som behöver vara på plats innan jag kommer vidare. Så verksamhet i form av mejlande och telefonerande och väntande, om nu detta kan kallas verksamhet, mitt i saker men ändå inte i. Det finns säkert nåt fint ord för det.

 

 

 

Jag läste i tidningen att det är full fart på träningen lite överallt. Så är det väl alltid efter helgerna och nyårslöftena. Men jag säger som Joan Rivers:

"Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken".

Skämt åsido, joggning har aldrig varit ett alternativ för mig, det räcker att kunna ta sig runt byn i lugn takt med stavar som stöd! 

 

Medan jag skriver detta strömmar ljuva toner från Spotify. Elvis så klart! Idag är det 84 år sedan The King föddes. Jag har lagt in en härlig spellista med företrädesvis gospel. Så rogivande! 

 

Jag måste bli lite bättre på att utnyttja Spotify när jag nu betalar för att slippa reklamen. Det finns en hel del som jag skulle kunna bli bättre på, när jag tänker efter, men varför tänka efter för mycket: