Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Linda Skugge och livet

 

Jag måste bara tipsa om Linda Skugges berörande krönika i Icakurirens senaste nr, 2019:5, där hon skriver att hon tackar sitt risiga självförtroende för att sin krassa syn på livet och att det har räddat henne för då blir hon inte så knäckt av motgångar eftersom hon ändå inte väntat sig så mycket. Hon insåg tidigt att livet inte blir lätt, det gäller att hitta de små lyckoämnena för att stå ut. Jag citerar: "Det räcker med att gå in i ett rum för att inse att livet är tufft och svårt - för alla! Har man själv inte en massa problem för tillfället så har ens närstående det eller så kommer de inom kort att drabbas av bekymmer. Ingen förskonas. Och man måste lära sig leva med det." Linda menar att det är konstigt att nån ska behöva gå i terapi år efter år för dyra pengar för att inse att livet är svårt men har man för stora prestationsideal blir alla felsteg oerhörda nederlag. Mycket bra skrivet. Hoppas många läser och tar till sig!

 

Läste i Senioren en artikel om dokumentärfilmaren Tom Alandh att han håller på med en film om Leif Silbersky. Visst kan man ha synpunkter på denne kändisadvokat, som retat gallfeber på många, men bortsett från det så tyckte jag mycket om de Rosenbaumdeckare han skrev tillsammans med Svedelid för länge sedan.

 

Nu får det vara slut med "filosoferandet" för idag. Hjärnan ska få vila och praktiska göromål står på tur. Här ska städas och bakas för i morgon kommer några bekanta för en kopp kaffe. 

Dagens dikt: På sätt och vis (Lennart Hallström)

 

Det är ju på sätt och vis väldigt bra

att vi har huvut upp

och fötterna ner

För hur skulle det annars gå

 

Det är ju på sätt och vis väldigt bra

att vi har både hjärta

och hjärna

För hur skulle vi annars förstå

 

Allt som händer och allt som sker

har orsak och verkan

inser alltfler

Det är ju på sätt och vis väldigt bra

 

 

Något att fundera på! Trevlig lördag