Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens dikt: Klockan åtta (ur Poesi dygnet runt; Dodeka)

Tiden tänker:

Många tycker 

att jag är tråkig

och förutsägbar

Bara lunkar på

Men många har upptäckt

att jag kan förvåna

Albert Einstein sade

att jag går långsammare

ju större tyngdkraften är

Povel Ramel sjöng

"underbart är kort"

Den jäktade storstadsbon klagar på

att jag inte räcker till

 

 

 

 

Ny vecka - nya tag

 

Jag tänker inte gå ut och riskera att halka omkull och tyvärr har jag tvingats vara inomhus hela den gångna veckan. Inte så bra men det är bara att gilla läget. Det vore bättre om det vore kallt hela tiden än att det växlar mellan plus och minus. 

 

Det blir bakning och tvätt som gäller idag blandat med lite läsning och korsord som vanligt. Efter Sofie Sarenbrants Syndabocken kände jag att nu får det vara nog med deckare för en stund så jag håller nu på med Joachim Poseners Internationellt efterlyst, som handlar om efterspelet till Trustoraffären 1997 och Posener, som utpekades som hjärnan bakom alltihop, valde att försvinna från radarn. 2004 när boken skrevs, hade man ännu inte fått tag på honom, och jag vet inte om han fortfarande är "försvunnen". Självklart skarvar han en hel del men det är ganska underhållande att följa den här kurragömmaleken. Oskyldig är han definitivt inte och eftersom han haft nära kontakt med sådana som Leif Silbersky (familjerna umgicks) så har han nog lärt sig ett och annat knep. 

Det är konstigt, de stora fiskarna kommer nästan alltid undan, ofta med hjälp av "skumma" kändisadvokater, som säkerligen får en stor del av kakan. 

 

 

Jag ska inte glömma att sortera. Man lär sig av misstag!

Ha en bra måndag

 

Nu ska jag göra deg.  Med mjöl av vete & rotfrukter  och lite dinkel blir frallorna kanongoda, jag lovar. 

 

MEN ...