Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dessa fridfulla söndagsförmiddagar...

Sköna söndag - verkligen

 

Fick nu på morgonen ett meddelande från Monika att de med all säkerhet kommer hem till Blaxhult nån gång i mitten av april. Så roligt! Det ser vi fram emot! En liten solglimt letar sig in i det gråmulna utanför fönstret.

 

En annan energikick ger Alf Henrikson (som alltid). Tidningen Land har ett korsord där det varje vecka återfinns en underfundig vers av nämnde ordvirtuos. Kluriga lösenord! En av verserna, som får bli Dagens dikt denna söndag hittade jag i ett januarinummer (vi får tidningarna i efterhand av en snäll granne, hon får Icakuriren av mig). Lösningen blev Fosterlandskärlek, så mitt i prick alltså! Håll till godo!

Dagens dikt av Alf Henrikson (från Land nån gång i januari)

 

Ingen bör påstå att Sverige står främst bland nationerna

när det gäller att skriva och räkna, orera och slåss.

Inom lärdom och bildning bor sällan de stora kanonerna

i vår kyliga avkrok, fast många vill tro det, förstås.

Inom konst och musik är vi långt ifrån huvudpersonerna,

och på forskningens himlavalv lyser vi icke som bloss.

Men vi odlar de flesta och vackraste kökspelargonierna,

och det är en ära som ingen kan frånkänna oss.

 

Lästips

 

Läser just nu Boije af Gennäs andra thriller i serien Motståndstrilogin, där fiktion blandas med fakta i form av tidningsartiklar mm rörande diverse "affärer" som förekommit i Sveriges nutidshistoria. I och för sig tar hon kanske konspirationsteorierna lite väl långt ibland, för visst har makteliten försökt och kanske också lyckats att sopa mycket under mattan, men det är spännande läsning där verklighet och fiktion blandas. Första delen heter Blodlokan och en tredje avslutande del kommer ut under våren.  

 

För övrigt ska jag nu kolla på På spåret, andra semifinalen, därefter inget inplanerat. Ha det bra och läs en god bok!