Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Hemma igen efter den vanliga varje vecka återkommande drog-, bok- och matanskaffningsrundan (nej då, inte Systemet). Och förmiddagskaffet satt perfekt kan jag lova. 

Boken innehållande vårdikter har jag förpassat tillbaka till bibblan. Nu är det ju vinter igen, möjligen att jag skulle kunna använda dikterna i frambesvärjande syfte. Fast de som har koll på grundvattennivåerna önskar mer blöta men det behöver inte vara snö precis. Det blir så halt. Bra att ha en stadig karl att hålla sig i.

Det är bra med blandad läskompott så efter att under en vecka ha vistats i sällskap med excentriska britter från framför allt den viktorianska eran med världsutställning och romerska bad i Bath så blir det nu en thriller på hög politisk nivå, En rasande eld av Andreas Norman. Blir det för häftigt har jag ju alltid tungviktaren på nästan 1000 sidor om den sista tsardynastin, Romanov, att ta till. Det blir en nostalgitripp tillbaka till de mycket trevliga åren då jag läste ryska i Uppsala. Vi var ett härligt gäng!

Dagens dikt: Vintergäck av min "hovleverantör" Lennart Hallström. (En första marsdikt, tack för den!)

 

Den nyfallna snön har

redan smält på min gata

Kung Bore är vorden

persona non grata

                                                                                     

.... eller anställa en dörrvakt