Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens dikt: Katten av Alf Henrikson (Aftonkvist, 1966)

 

Katten tassar med tysta fjät, men hans hörsel är stark.

Han hör sina steg som ett mäktigt klamp på tjälbunden mark.

Hans värld är en klangvärld av skiftande ljud i alla perspektiv.

Så hans liv är icke ett stilla liv utan tvärtom ett bullersamt liv.

Måndag igen

 

Vad fort det går, man hinner knappt blinka förrän det är ny vecka. Idag har jag inte bråttom, som i går, men därmed är inte sagt att det jag skriver blir så mycket klokare. Men det är i alla fall skönt att kunna ta det lugnt och reflektera lite, kanske över gårdagen som gav lite anledning till eftertanke och som dessutom bjöd på trevliga samtal och gav positiv input.

Visserligen har vi en tid att passa även idag, i Oskarshamn, men det är ett par timmar tills vi måste åka så vi tar det med knusende ro. Solen skiner och vägen via Kristdala är vacker. Tänk så många gånger jag åkte den vägen under min yrkesverksamma tid på biblioteket. Många biblioteksmöten förlades till fina Fredriksbergs herrgård, vacker miljö och god mat och kulturella samtal, bättre kunde det inte vara.

Mars är den stora födelsedagsmånaden, jag minns mars som ett enda oavbrutet tårtätande. I England är tårtan på födelsedagskalas viktig. Och den ska spegla personlighet och intressen hos den som firas. Jag har sett Monikas och hennes kompis Lindas fantastiska skapelser. Undrar just hur en tårta på min 75-årsdag om ett par veckor skulle kunna se ut i Monikas tappning. I form av en katt kanske eller en bok. Jag får fantasiera!