Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

" Aldrig på en söndag" sjöng Nana Mouskouri..,.,. Vi tar det i morgon med chefen!

Dagens dikt: Vårsång av Alf Henrikson (DN 720421)

 

Frosten svinner.

Vattnet rinner.

Solen brinner.

Trägen vinner.

 

Sköna söndag

 

Jag googlade dagens datum för att se om det hänt något uppseendeväckande genom århundradena. Som vanligt krig och oroligheter och störtade och till och med mördade regenter men mitt i allt en liten rolig grej. Den 17 mars 1845 tog den brittiske uppfinnaren Stephen Perry patent på gummisnodden. 

Hur många visste förresten att den 17 mars är kollektivavtalets dag, detta för att hylla och synliggöra den svenska modellen som många tycker har blivit lite skamfilad.  Den som känner för att fira med tårta kan ju göra det. 

För övrigt kommer den här söndagen att innehålla lite annan kultur än bokläsning för min del. I eftermiddag bjuder Hultsfreds hembygdsförening in till ett program "Taube i våra hjärtan" med Anders Nilsson och Ove Engkvist och platsen är närmare bestämt Musikpaviljongen på "Hultsfreds slätt", där Rasken en gång excercerade och Emil levde loppan. Det ska bli trevligt och så vi tar också med oss närmsta grannen.

Nu har jag suttit framför skärmen för länge så nu är det dags för några töjningar och sträckningar. Om det till äventyrs är någon som undrar vad det blir till söndagsmiddag kan jag berätta: pepparrotskött! Det är länge sedan och jag blev så sugen när jag hittade fin svensk nötbringa i köttdisken. (Men det tog lång tid att hitta pepparrot på tub.) Ibland fattar jag inte logiken när det gäller varors placering.