Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens dikt: Svårfångad (Dodeka)

 

En fyrfota bostav löpte amok i reviret

Läsaren kunde knppast koppla handlingen i boken

 

Ja, så kan det kännas ibland men detta är inte fallet när det gäller Marie Jungstedts böcker om Anders Knutas och hans poliskollegor som löser brott på Gotland. Hittade Ett mörker mitt ibland oss på hyllan för veckolån i lördags när jag som hastigast var uppe på bibblan. Lättläst och lagom spännande. Jag har annars legat lite lågt med läsningen för jag har prioriterat korsordslösande den senaste veckan. Jag fick en hel drös med korsordsbilagor av grannen Katrine.

Så är det dags att börja planera för "jubileet" nästa helg, trekvarts sekel - fattar inte vart tiden har tagit vägen. Vi tar det i all enkelhet men middag på lokal med familjen är naturligtvis prio ett. Min brorsdotter fyller 50 samma dag. Hon snuvade mig på min 25-årsdag kan man säga. Hon lät nämligen vänta med att göra sin entré i denna värld och måste naturligtvis pricka in min födelsedag av alla dagar. Jag fick ändra mina planer och i stället passa storebror i Åkersberga.  Nåja, det är preskriberat vid det här laget men jag brukar bli påmind varje år att jag är 25 år äldre.

För att undvika missförstånd, gäller undertecknad alltså

Ha en bra måndag! Själv ska jag ta itu med lite bakning...

 

Förresten kan jag tillägga att det blev en mycket trevlig eftermiddag med Taubetema i går. Mycket bra program i ord och ton av Anders Nilsson och Ove Engkvist och så gott som fullsatt i Musikpaviljongen. Många bekanta Hultsfredsbor i publiken, roligt!