Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ett mysterium

"Ommöblering"

 

Igår skrev jag om tavlan som plötsligt kom fram. Andra bilder kom också fram i ljuset så jag började "möblera om" på väggarna. Lite förändring skadar inte och en del kan nog med fördel förpassas in i förrådet. Vissa saker kan med gott samvete kastas (urklipp, vykort, affischer mm). Och så ska det bli lite ordning i mitt sovrum när det gäller väggdekorationer. Änglar ska samlas på en vägg, reseminnen på en annan. Bibliotekarien i mig kommer fram, varje kategori har sin plats. Men jag har inte kommit så långt att jag sorterar böcker i bokstavsordning men, för att lätt hitta, ämnesvis, historia för sig, litteratur och språk för sig, skönlitterära kattböcker för sig osv.  Jag är lite bibliotek för min granne nu och hon läser gärna svenska författare och det är praktiskt att jag har dem för sig. Lite yrkesskadad är jag nog i alla fall. Jag har en samling Stieg Trenter, en stor samling Slas,  en hel del  böcker med Stockholmsanknytning (och där skulle egentligen Trenter platsa) och sist men inte minst:  en deckar- och spänningsavdelning, som hela tiden växer. I går kom ett nytillskott! 

Jag ska nog göra en gallring igen. (Du får ha ögonen öppna, Magnus B. så kanske du kan komma ut hit och fylla ett par kassar igen.) 

Den här har hedersplatsen över min säng. Den sydde jag för länge sen och som ni ser så är han/hon lite lappad och lagad så några törnar har det kanske varit.

Dagens dikt: Omlån (Dodeka)

 

En dag kände jag lycka

Dagen därpå

armbågade jag mig fram

till bibliotekets receptionsdisk

och frågade

om jag kunde

få låna om gårdagen

 

 

Trevlig fredag