Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens dikt: citat ur den långa dikten "Gravöl ve åna" av Gudrid Hansen (En droppe rosendagg, 2002)

 

"Vart ä en på väg,

å var kommer en från?

En ä som en vårgla' virvel i ån

som plötsligt följer e lugnere fåre

För te slut rinne bort

liksom utgråtne tåre."

 

Ja, som jag skrev igår så hade Lönneberga-Vena kyrkokör och Glädjekören bjudit in till berättarkväll i Sockenstugan med Gudrid Hansen och det var knökafullt med folk. Och inte behövde vi gå besvikna därifrån. Vilka berättelser och dikter - från det folkligt burleska till det stämningsfulla, vemodiga - precis som livet själv. Körerna förgyllde kvällen med vackra sånger.

 

 

Vad jobbigt det blir när man inte kan lita på personer, som har fått i uppdrag att ordna en viss aktivitet och som sedan säger att  "det hade jag ingen aning om". Har fått ringa några "nödsamtal" och hoppas det ska ordna sig trots allt. Det var inte så jag hade tänkt starta denna fredag. Men, solen skiner och fåglarna kvittrar, Thomas kommer hem på snabbvisit och det är bara 6 dagar kvar tills vi får träffa våra älskade barnbarn så det blir säkerligen en bra dag fortsättningsvis. 

Jag kan tala om att det blev ett litet och,vad gäller priset högst försumbart (59:-)  inköp i bokhandeln, en pocket  Historieläraren av en för mig hittills okänd författare, Matt Haig. Baksidestexten lät lockande. (Tyvärr blev apoteksinköpen betydligt dyrare)

Men maten på Björkbacken var god och det var inte så trångt på Kvantum så handlandet gick smidigt. Och ett stabilt trädgårdsbord hittade vi på Erikshjälpen så nu kan utesäsongen börja när som helst.

Trevlig fredag!