Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Tage Danielssons Postilla (1965)

 

Roligare söndagsförmiddagsläsning får man leta efter och även om texterna har några år på nacken så rymmer de många sanningar. 

Jag citerar ur förordet:

"Enligt vad man försäkrat mig skapade Gud världen på sex dagar, och på den sjunde vilade han. Nu är ju den där teorin svår att smälta för oss moderna människor som tror på femdagarsveckan. Enligt min övertygelse skapade Gud världen på fem dagar och hade sedan långledigt över veckoslutet. Därför hann han inte riktigt med vad han skulle, och världen blev mycket riktigt inte så värst lyckad."

Jag citerar Dagens text och Församlingens sång och så får ni själva leta upp textutläggningen. Den  är suverän och värd besväret. 

 

Trivselsöndagen

 

Dagens text: 

Man måste ju trivas. Det finns ju ingen anledning att gå och vantrivas.

Församlingen sjunger:

Varför skola mänskor kivas

när man lika väl kan trivas?

Varför ska man hava strid?

Kan man inte hava frid?

Nedräkningen fortsätter - 4 dagar kvar

När jag var i Berlin med SPF härom året köpte jag en pocketbok på KaDeWe (allt annat var så dyrt) av Klaus-Peter Wolf och sen har jag försökt få tag på en fortsättning. Nu har jag hittat del två  på Adlibris och en tredje del i serien är på gång. Det gäller ju att underhålla tyska språket som trots allt är mitt favoritspråk och har varit ända sedan gymnasietiden. 

 

Vore onekligen billigare men lite opraktiskt, inte sant! Ha en fin söndag