Anna-Majs blogg

Gott och blandat

"Underbart är kort ..."

 

Povel Ramels gamla fina låt känns så rätt idag. De här 5 dagarna har gått så fort, fort men vi har hunnit med så mycket roligt. Nico fick t.ex. se sin första levande älg på promenaden med pappa i kvällsskymningen. Han är imponerad. De har fått så mycket frisk? lantluft med sig tillbaka (och sluppit gödsellukten).

Nu är det drygt 2 timmar sedan de åkte iväg mot Skavsta och det dröjde inte så många minuter efter att bilen försvunnit bakom grannens lagård förrän Vittass hängde på låset. Äntligen, tänkte han säkert. Han var väldigt misstänksam och gick ut igen efter en stund. Lukas vågade sig däremot inte in alls. Han vädrade och nosade i dörren men tordes inte ta det avgörande steget över tröskeln. Han kommer säkert in framåt kvällen. Han har haft några kalla nätter så han är säkert också glad att ordningen så att säga är återställd.

Så bra att den nya utrustningen till fibernätet kom medan Richard var här. Det strular lite med att få igång TV:n men för övrigt fungerar allt. Är det bara jag som tycker det är jobbigt med all teknik och sladdar hit och dit. Det var nån som sa att det skulle bli färre sladdar och kontakter med fibernät men det blev fler. 

Nu ska jag bara hitta nån lämplig dikt och sen ska jag slå mig ner i läsfåtöljen och börja med Anna Tells nya Med ont fördrivas. Det blir en lugn och stilla fortsättning på kvällen. 

 

Bit of a last minute stone climbing. Finley: Let me teach you how, Mum. Monika: Thanks, I was only born here.

Dagens dikt: En tacksamhetens tanke av Lennart Hallström, min "hovleverantör"

 

En tacksamhetens tanke
dök upp från ingenstans
och vittna' om en tacksamhet
jag inte visste fanns

En tacksamhet så märklig
en tacksamhet så klar
att jag förstod att tacksamhet
kan vara ofattbar

(Om ni undrar så har jag frågat Lennart Hallström om lov att få använda hans dikter)