Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Godkänd

 

Jag blev godkänd i kontrollbesiktningen men har fått nya instruktioner så nu blir det till att planera och fylla i listor och hålla koll på tider. Måste se om jag kan lägga in nåt system i telefonen för det där med minnet .... Jag har ingen smart phone dock,  så jag vet inte om det går. Jag får prova mig fram till bästa system.

Dessutom måste jag göra en papperskopia med koder till fibernätet och förvara papperet på ett säkert ställe. Allt ligger i datorn men vem vet, den kan paja. Nya boxar, nya koder och för att få nya koder måste man skapa  konto på Telia.se. Hur gör de som inte har dator eller smart telefon? Sitta länge, länge i telefonkö ...

Nu ska vi prata böcker. Jag har nämnt att jag just läst Magnus Montelius Åtta månader. Mycket bra och spännande om vad som händer i maktens korridorer. Tyvärr är det nog inte bara fiction. Makten berusar. Jag blev dock lite besviken på slutet, tyckte att det blev lite "veckotidningssentimentalitet". Jag måste i alla fallså fort som möjligt läsa debutboken Mannen från Albanien, som jag tydligen har missat.

Nu har jag börjat på Anna Tells Med ont fördrivas, en bok som också  handlar om makt och korruption men lite tuffare tag med kidnappning och narkotika inblandat. Jag borde ha läst Fyra dagar i Kabul först kanske, men jag hoppas att jag får flera tillbakablickar om vad som hände då, för att förstå vissa saker som händer i den här nya boken. 

Det kanske t o m blir så varmt i påsk så jag kan sitta ute och läsa? 

 

En passande Dagens dikt: Maktens megafoner av Lennart Hallström (från april 2019)

 

När maktens megafoner 
förstör demokratin
och yttrandefrihetens 
apostel spärras in

Då undrar man var medborgarna
har sin sympati
och vem som står på tur
i detta högföräderi

Vi misstänker varandra
längs den nya järnridån
Jag frågar dig min vän
Är du en maktens megafon?

 

 

 

 

Det börjar dra ihop sig