Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Annandag påsk

 

Då är vi alltså inne i påskveckan,  inte att förväxla med veckan före påsk som heter Stilla veckan. Det blir oftast sammanblandning där. Tidigare innehöll hela påskveckan icke-religiösa festligheter, vilket under 1800-talet minskades ner till en dag. Skönt att vi i alla fall fick behålla den här annandagen. Annandag pingst fick ju tyvärr stryka på foten för att 6 juni skulle bli helgdag. Jag tycker nog att Sverige hade kunnat kosta på sig båda! 

Härligt solsken men det var en kylig natt, bara 1,9 plus i morse vid halv sju. I morgon ska jag i alla fall ta itu med att putsa och plocka undan vinterskor och kängor samt sortera om i garderoben och säga hej då till vinterkläderna för ett halvår. Förhoppningsvis ska de inte ha krymt när de plockas fram igen på höstkanten! 😀😀😀

Dagens dikt: Tystnad och vila (en haiku av signaturen Annaemi från webbsidan Poeter.se)

 

tystnad och vila
behöver en dag i ro
väntar in min själ

 

 

Även om jag som pensionär är ledig alla dagar så känns det ändå lite speciellt när det är en helgdag, och förresten även en vanlig söndag. Jag har med mig det från barndomen för mina föräldrar försökte alltid markera lite extra när det var helg, lite extra gott att äta, t.ex och framför allt ha lugn och ro och  tid till eftertanke.Det försöker jag hålla på. Tomas Sjödin har skrivit en mycket tänkvärd bok på detta tema, Det händer när du vilar. Så mycket klokt den mannen har att förmedla.