Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Effektivt!

Vilket ös i går eftermiddag. Erling Lundberg och Elvis gick verkligen hem hos 65+ -arna. Undrar om det har svängt lika mycket i Missionskyrkan i Järnforsen tidigare. Och den nye handlaren  på orten gjorde fin reklam för sig med utsökta räksmörgåsar!Härlig eftermiddag.

I eftermiddag blir det en lite stillsammare kulturupplevelse när Jens Liljestrand kommer till biblioteket i Hultsfred. Jag säger det en gång till: biografin över Vilhelm Moberg, Mannen i skogen, är fantastisk. 

För en liten stund såg  jag det sista av dokumentären på SVT Play om Cornelis. Nu kan man kanske inte jämföra Ville och Cornelis,  men ingen av dom hade nåt lätt liv. Och ingen av dom var rädd att sticka ut hakan mot etablissemanget men fick sota ganska rejält för det ibland. En del av Cornelis låtar blev förbjudna att spelas i radion. Det är ju texter som vi uppfattar som barnvisor nästan med tanke på allt som sprids i medierna nu. 

 

Idag sägs det att det är "mammamagedagen" för att uppmärksamma skador som kvinnor kan få i samband med graviditet och förlossning, men det går vi inte närmare in på.

För mig är det "tvättdag" i alla fall fram tills det är dags att åka till biblioteket. Men eftersom maskinen sköter sig själv en stund till så har jag tid att dela med mig några rader av A.H. (DN 1971-03-28) och glädjas åt att tekniken har gått framåt:

Tvättdagar, tvättdagar minns jag från barndomens år.
Klappträn, brandrök, fläskkorv, inga gardiner.
Vantrivsel, kyla, olust i alla vrår.
Lyckliga barn som välsignats med tvättmaskiner.