Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens dikt: När luften var lagom av A.H. (DN 1961-04-25)

I söndags när vädret var vårligt och bra
och gjorde oss goda och glada
hör det till saken att någon sa:
Låtom oss gå och bada.

I det kyliga havet steg de ner
så det knottrade sig på låren.
Därmed hade de ingen glädje mer
av den vackra våren.

Deras blåfrusna bilder från västlig bygd
flögs dock genast till huvudstaden.
Om förnöjsamhetens största dygd
stod inte ett ord i bladen.

 

 

 

 

Det är säkert några tappra som redan har doppat sig om inte i havet så i en insjö. Huva, det låter inte lockande. Förresten är det många decennier sedan jag badade utomhus ens på sommaren. 

I förmiddags åkte vi faktiskt till centralorten och handlade. Det hör inte till vanligheterna men nöden har ingen lag. I morgon måste vi hålla oss hemma och vänta på elektriker. Den alltid lika pålitlige Arne var här i fredags och ordnade till så att i alla fall kyl och frys fungerar. Det är tydligen lite klurigt att hitta felet men vi får hoppas att det löser sig utan att vi ska behöva riva ner tak och väggar.

Sedan har vi ätit god lax till lunch och ugnen och spisen fungerar som tur är (men inte fläkt och belysning). Nu ska jag fortsätta läsa om den tålmodige gentlemannen i Moskva. Vilken rolig bok! De där breven som jag måste skriva skjuter jag upp lite ... Kanske måste jag ta en liten tupplur också. Det börjar kännas att jag var uppe redan vid femtiden i morse. Jag avverkade då ännu ett härligt avsnitt avJohan Rheborgs äventyr i Ryssland. En del "märkliga" saker  känner jag igen  från 70-talets Leningrad  faktiskt. Ibland är det bara så ologiskt dumt så man måste skratta.

 

Пока Россия