Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ursäkta, det har blivit lite tidsförskjutning men lugn.... det kommer

Dagens dikt: 

Valborg (Alf Henrikson, DN 1976-04-30)

Nu kommer våren igen
och knopparna brister
vilket fägnar såväl moderater
som socialister.
Sipporna niger och trastarnas toner hörs flöda
till glädje såväl för de mörkblå
som för de röda.

En dag för tidgt men det gör inget. I morgon måste jag gratulera kungen med något pampigt.

 

 

Idag var jag uppe före fyra. Ska det här hålla på så får jag i alla fall fina soluppgångar att njuta av liksom jag gläder katterna med ovanligt tidig frukost. Se till det positiva!

Sista avsnittet med Rheborg i Ryssland avklarat. Vad ska jag titta på då? Jo, jag såg  att den något sarkastiska kriminalkommissarien Vera är tillbaka för att lösa mord i Northumberland County. Det blir perfekt. Nu när jag inte behöver hålla på att mäta blodtrycket stup i kvarten så kommer en bra brittisk deckare att sitta fint.

Och så kan jag bara lugna er med att elektrikern har fixat elfelet så nu fungerar allt som det ska. Ingenting behövde rivas ner tack och lov. Nu behöver inte jag laga mat eller Allan diska i dunkel. Och eftersom jag tänkte göra rårakor till lunch och steka fläsk så är det bra med en fungerande fläkt. 

Kanske, kanske, kanske ska jag försöka mig på en kort promenad. Med gåstavar och Allan vid min sida ska det nog gå bra. Det är så vackert i naturen nu så kameran får följa med.

Ha en skön måndag!

 

"Underskatta inte värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra" (Nalle Puh)