Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Undrar just vad dom pratar om - morbrodern och systersonen - Så fint kort

Alf Henrikson levererar som vanligt: Eurovisionsschlager (1967-05-17)

Hjärta.
Smärta.

Viol.
Fiol.
Nu du.
Du du.
Min.
Din. 

 

Mello-yra idag men jag är inte alls intresserad, har inte ens hört det svenska bidraget! Tråkig? Kanske men jag klarar mig. 

Men i Croydon blir det full fart i kväll kan jag tänka mig  med de olika supportergrupperna: svensk, norsk och engelsk och några blandningar. Blir säkert kul, det är alltid full fart hos Linda. Hoppas på härliga foton.

Jag läser nu femte boken om åklagare Jana Berzelius av Emelie Schepp, Broder Jakob. Schepp är en skicklig författare och det är inte att undra på att hon blivit Årets deckarförfattare 3 år i rad. Bra intrig, bra språk och trevligt med Norrköping som miljö. Jag läste just att det från och med i år kommer att anordnas stadsvandringar i Berzelius spår. Det finns en uppsjö litterära vandringar på kända och okända brottsplatser runtom i landet. Till och med Hultsfred finns ju på kartan. 

Stockholm har ju som sig bör mycket att bjuda på. Jag har en liten trevlig guide som heter just Författarnas Stockholm. Jag kan stå på Johannes kyrkogård och liksom Arvid Stjärnblom i "Den allvarsamma leken" titta upp mot Lydias fönster och jag kan följa Harry Fribergs och Vesper Johnsons kulinariska vandringar hos Stieg Trenter. Och visst hör jag Evert Taube inom mig när jag strövar utmed Prästgatan i Gamla stan och trängs med turisterna. Och så har jag ju han Homan, antikhandlarn ni vet på Köpmangatan. 150 spår finns att följa från den anonyme skaparen av Erikskrönikan på 1330-talet fram till 1990-talets Ernst Brunner och Bodil Malmsten. Så kul!

Om det blir lite för mycket spänning i helgen  så får jag kompensera det på måndag då troligen den nyss nämnde myspysige antikhandlaren dyker upp i brevlådan med katt och tibetansk kamelklocka och hela konkarongen redo för nya "hemskheter".

 

 

Trevlig lördag