Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens dikt idag blir Gudar av Stig Larsson. Jag bara kände för den dikten idag, fråga mig inte varför. Den här är också från den flitigt använda Den nyaste ordmusiken.

Två gudar möts, förvånade,
båda i tron att de var den ende.
Nu:
de var de enda. Nu är de två
om saken.
Vad ska de göra? De överlägger.
Jag är demon också, säger den ene
nästan lite skrytsamt.
Jag är bara god,svarar den andre.
Då kan vi skilja oss åt, tänker de båda
(Inte gå åt två olika håll,
bara skilja sig åt från varann.)
Den ena enbart god,vilset
strövande. Den andra,
god jodå,
men med ett demoniskt flin
som med märken efter tjocka cigarrer.
De går inte åt två olika håll,
de följs åt.
Ibland samtalar de, men oftast
tänker de bara,
tysta tänker de.

 

Ett tag tänkte jag strunta i bloggen men med tanke på mitt valspråk (se startsidan) så sitter jag i alla fall här. Varför jag tänkte "skolka"? Jo, storstädningen tar all ork. Torka golv går väl an men stryka gardiner, hujedamej! Fönstren blir bara fuskputsade dock. Nån måtta får det vara. Och damma är så tråkigt. Man skulle kanske göra som jag läste nånstans,  öppna korsdrag genom huset så dammet blåser bort. Men katthåren i mattan kräver tyvärr hårdare tag.

Gräset blir just nu klippt för andra gången den här säsongen. Det tuffar så hemtrevligt där ute. Det växer som bara den med den här värmen och efter regnet. Härligt.

Jag harvar på lite i taget och löser lite korsord mellan gardinvåderna. Just nu lite lugnt för Allan klipper gräs som sagt och jag måste ha hjälp av nån som är lite längre än jag. Kanske jag t o m hinner läsa ett par sidor i Homan. 

Men först ska jag kolla upp ett boktips från SelmaStories. De rekommenderar några romaner av tyska författare. En gång i tiden höll jag koll på tysk litteratur men nu är jag lite sämre på det och det skrivs förresten inte så mycket om tyska författare. Ibland undrar jag om det har gått lite troll i det här med tysk kultur. Synd i så fall. Nele Neuhaus är mycket bra, t.ex. Annars skjuter jägaren mig, och den rekommenderas också av SelmaStories i nämnda tips men det finns andra som verkar intressanta. Förhoppningsvis finns de på "bästa bibblan!