Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Dagens dikt och dags för  Dodeka att ge sina funderingar denna lite småregniga, gråa eftervalsmåndag: Alternativen tog slut

Jag läste väderleksrapporten
Solsken kom inte på valbar plats
Regn och moln skulle sitta i koalition

Jag läste restaurangmenyn
Aptit gick inte att välja som förrätt
Desserten klarade inte fyra-procent-spärren

Jag kom ner till vallokalen
Valsedlarna var slut
Allt som återstod var checklistor

Nu dags att åka till centralorten. Återkommer senare.

Timmarna flyger iväg men nu är också lunchen avklarad och så har jag läst ut Conny Larssons bok om Palmemordet. En mycket märklig berättelse men intressant. Man vet inte vad man ska tro. 

Jag får bokinformation från en sida som heter SelmaStories, det har jag nog berättat tidigare. Nu tipsade man om nya böcker av tyskspråkiga författare, som det inte står så mycket om i pressen. Robert Menasse är österrikare med ett rikt litterärt och politiskt författarskap. Huvudstaden är den första av hans böcker som översatts till svenska. Enligt baksidestexten är det en roman om "Europa inifrån dess byråkratiska hjärta och samtidigt deckare, idéroman, satir och pamflett". Låter som  perfekt blandning för undertecknad.

Solen behagade titta fram en liten, liten stund och duggregnet har upphört som det verkar, men nån överdriven värme är det minsann inte, varken inne eller ute. Ska kanske följa Maxines råd:

"Skjut inte upp till i morgon vad du kan ha nöje av idag" (Josh Billings, amerikansk humorist och forskningsresande)