Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens dikt av Lennart Hallström: 

Nakenliv

Sköna dagar
med riktigt bra väder
räknas kalsonger
som ytterkläder

Jag som fick hem ett paket idag med fleeceväst och pyjamas, men nu är jag i alla fall garderad till tänderna vid nästa "köldknäpp".

Vi var en tur till Vimmerby på förmiddagen och det blev besök både på Erikshjälpen och bokhandeln. Min Rosa Ljung-samling fick ett nytillskott (25 kr) och en liten fönsterlampa kostade 45 kr. I bokhandeln tittade jag bara och känner mig väldigt duktig. Jag har ju ingen brist på olästa böcker och dessutom vet jag att Alex Schulmanns bok om mamman, Glöm mig kommer i brevlådan endera dagen. Konstigt att jag missade den när den kom ut.

Sitter och bläddrar i Gerda Anttis Livet omkring för att få lite inspiration och när jag läser följande måste jag skratta för det är så mitt i prick som det kändes i vår kyrka när vi hade en vikarierande kantor för ganska många år sedan.

"Kantorn spelade psalmerna så fort att man kunde tro att han sprang ifatt bussen. Vi som satt och sjöng fick dra andan bäst vi hann och vi fick hoppa över början av varje vers för den hade han redan hunnit med. Jag menar en psalm ska ju ner i kroppen på en, annars är det ju klippt meningslöst."

Jag minns en julotta när kören skulle gå fram till koret under Var hälsad sköna morgonstund ... skrida skulle vi men det var inte lätt till den musikfart kantorn höll.