Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Katten får (som så många gånger förr) vara huvudperson i dagens blogg. Det är ett inneliggarväder för både tvåbenta och fyrbenta, grått och  och lite regnigt. Till och med Lukas, som inte brukar stanna inne när det är dagsljus, ligger hopkurad och blockerar mattes läsfåtölj. 

Och naturligtvis har den gode Henrikson en kattdikt på lager, en dagsvers från DN den 31 januari 1957, som rätt och slätt heter Katten:

Katten ligger i stugan och har det bra.
Han har sin försörjning och slipper att deklarera.
Inga politiska åsikter tycks han ha
och honom tycks arbetsmarknaden ej intressera.
På hans krafter och tid ställer samhället inga krav.
Aldrig i lumpen som värnpliktig ligger han inne.
Kärlekens fröjder och lidanden klarar han av
på en vecka i mars, och sen är det lugnt i hans sinne.
Sina tassar belåtet i solstrimman sträcker han på
och ser intresserat på fåglarnas fladder i kärven.
Mig undras om inte vårt liv  borde vara så,
så sluppe vi bottenskrapa begåvningsreserven.

Det där med kärven får vi bortse ifrån och idag också den där solstrimman men annars är det en typisk bild av kattens tillvaro. Tala om livsnjutare.

 

Visst skulle man vilja göra som Lukas men vi tvåbenta varelser måste ta en tur till Hultsfred. Allan har ett möte för ovanlighetens skull, och jag har den vanliga rundan (apotek, bibliotek...) och så ska vi handla också. Det får bli Coop idag som omväxling, eftersom vi befinner oss i "city" och sparar lite tid. 

Förmiddagen har segat sig fram men Ett fall för Vera piggade upp. Hon är härlig, den damen, med sin torra humor. Pågående läsning just nu är The Stranger Diaries av en av mina favoritförfattare Elly Griffiths. 

Dessutom hissar vi flaggan idag igen, nu för vårt äldsta barnbarn, Finley, som fyller 12 år. Du milde vad åren rullar på. 

Vad hände här? Snickarna började låta utanför! Bättre fly än illa fäkta ...