Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Fars Dag i England - Finley with dad

Alf Henrikson - kort och koncist: I spegeln (DN 1971-08-26):

I spegeln är det söndag och håret ligger slätt
och struken är gardinen och tavlan sitter rätt

och ingen verkstad larmar och inga röster svär
och allt är tryggt och bakvänt som idealet är.

Lite ovanligt "söndagsnöje" att åka till Oskarshamns sjukhus för röntgen, men lugn, bara lugn, det är ingen fara på taket, det var en vanlig bokad tid. Eftersom mottagningen ändå är bemannad så passar de på att få in lite patienter mellan varven. Jättebra. Det var ett öde sjukhus, förutom två i personalen så såg jag två andra personer. Samma ödsliga känsla som när man kommer in i en skola när det är sommarlov.

Före 13 var vi hemma igen och nu har vi ätit jättegod soppa med morötter, creme fraiche och kräftost och så lite musslor och dill på toppen. Nu blir det snart kaffe innan Thomas ska ha skjuts till tåget. Jag följer med till Hultsfred så handlar vi på hemvägen. Jag skulle inte ha haft något emot att följa med till Stockholm men det får bli en tur vid ett senare tillfälle. Jag funderar på att flyga från Arlanda nästa gång jag ska till England och stanna till i Stockholm vid av- resp. hemresa. Får tänka på saken. Det kan vara kul med lite omväxling.

Det jag nu har på gång i läsväg är riktigt njutbart och roligt, Nine Perfect Strangers av Liane Moriarty ( ni vet hon med Stora små lögner bl.a.). På hälsohemmet Tranquillum House verkar vad som helst kunna hända. För att klara av de utmaningar som den karismatiska retreatledaren ställer på deltagarna inser de snart att de måste hålla ihop.  

TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ SÖNDAGEN