Anna-Majs blogg

Gott och blandat

"Oh, what a beautiful morning..." Inga takläggare som stör friden för en Barbro

Så här skrev Alf Henrikson i DN den 25 juni 1971:

Midsommarsång

Livet är inte så dumt och världen
                     inte så tokig
ehuru brokig
och även krokig.
Låtom oss njuta därav innan sommaren blir
                     vissen och slokig.

Så här står det i Bondepraktikan för juni månad (särskilt då midsommartiden):

"Följer på en våt maj kommer sannolikt en våt sommar. Åska i denna månad bådar en regnig sommar men en rik skörd. Om nordlig vind ofta blåser kan man hoppas på ett gott år. Juni motsvarar i fråga om väderleken i allmänhet december. Är juni mild och våt blir även december sådan. Regn midsommartiden är alltid långvarigt. Bed om regn före midsommar efteråt kommer det nog din bön förutan. Sådan väderleken är fyra dagar före och efter sommarsolståndet (21/6) sådan blir den ända till Mikaeli (29/9)."  

Kanske är det bättre att studera Bondepraktikan än att kolla på väderutsikterna i media, de är olika beroende på vilken kanal du följer eller vilken dagstidning du läser. 

Om en stund drar vi till Hultsfred för att helghandla:  sill, jordgubbar och färskpotatis är det viktigaste men lite annat smått och gott slinker nog med i kundvagnen. På biblioteket ligger två böcker och väntar, bl.a. Maja Hagermans nya Trådarna i väven: på spaning bland minnen och kulturarv i Sverige. Den passar väl bra att läsa en sådan här traditionstyngd helg, inte sant.

Ha det bra och ta det lugnt med helgförberedelserna så ni hinner njuta av solen. 

 

 

Hm....