Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Jo men visst ...

Det får bli en Hellsing i dag också. Denne fantastiske ordkonstnär skulle ha fyllt 100 år den 5 juni och därför kan det väl vara på sin plats att låta honom framträda lite extra. Dessutom finns det i den diktsamling jag har, Verserade tankar, så många fina sommardikter. Det har skrivits en hel del i olika sammanhang med anledning av det här jubileet och SPF:s tidning Senioren (2019/5) har hakat på med  en intressant intervju med Susanna Hellsing, som berättar om en minst sagt speciell uppväxt i ett kreativt och färgstarkt hem. Alla fem syskonen har kreativa yrken idag, kanske inte så förvånande. Dagens dikt heter Semester:

De som yrt i ävlan ilar
året om - av världen prisas.
Eftertanken dock avspisas.
Mycket mindre aktning visas
de som tar det lugnt och vilar.

Titlar, ära och medaljer
förbehålles de som smilar!
Låt oss se hur svalor pilar
och hur solljus sakta strilar
över gökört och konvaljer!

Låt oss nu i gröna tankar
ligga tryggt för ankar.

Ännu en bok som jag inte gillar, den här gången Döden klär i domino av Marie Bengts. Pusseldeckare i all ära men alldeles för banal och tam för min smak, tradig,  så femtio sidor var mer än nog. Det är någon som har sagt att man bör läsa ca femtio sidor innan man ger upp och jag har ibland kämpat på  för att finna att boken plötsligt blir intressant och man är glad att man inte slutade läsa. Men den här har jag inget hopp om. Sen finns det dom som säger att om inte första sidan är tillräckligt fängslande så är det bara att skippa direkt. Det här sista låter kanske lite väl häftigt men visst är inledningen till en bok viktig.

Nu vilar jag mig lite från spänningsgenren och satsar  på Maja Hagerman.
Men först av allt blir det en kopp kaffe och en bit kvarbliven jordgubbstårta och efter det en promenad i solskenet innan det är dags att förbereda helgdagssteken.

TREVLIG LÖRDAG