Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Nu går jag över till Den nyaste ordmusiken, sammanställd även den av Göran Hassler, som ger intressanta kommentarer till sitt val av av dikter.
Ingrid Sjöstrand har sagt i en intervju en gång att hon har blivit stämplad som en militant tant, som predikant, för att hon hållit på mycket med miljö-, kvinno- och fredsfrågor. Att hon har känt sig stämplad som präktig var det värsta, tyckte hon. Göran Hassler vill visa en annan sida av Ingrid Sjöstrand, som visar, att hon även kunde skriva förtätad naturlyrik.

Det blåser en sol Det trummar
en vind Det dansar
ett träd

Låt våra dikter springa i luftens
skimrande dagrar Låt dem landa
som smultron i sommargräset Som
rönnbärsklasar i träden Som knubbiga
svampar i korgen
det blåser en sol
Det trummar en vind
Det dansar
                   *

Varje morgon
värper svarta rymden
sitt gula ägg
att ätas av oss alla
Tack
                  *

En alldeles vanlig

gyllene förtrollad vardag
kom en alldeles vanlig
sammetsklädd
amiral
och slog sej ner
på en alldeles vanlig
purpurlysande
tistel

 

 

 

Fjorton grader svalare och ganska behaglig temperatur, tycker jag i alla fall, och dessutom är det lite molnigt och det tror jag våra tappra takläggare gillar. Förra veckan var ett par kämpiga dagar men arbetet flyter på bra och det nya teglet blir så fint. 

Nu är i alla fall en Englandsresa inplanerad men inte förrän i slutet av september och den här gången flyger jag från Arlanda så jag kan passa på att stanna till hos Thomas både på ut- och hemresan. 

I går kväll gjorde vi en liten "kyrkogårdsvandring" på Vena kyrkogård. Behaglig svalka och ett speciellt lugn  som helt naturligt alltid finns på en kyrkogård. Min morfar är begravd här tillsammans med sina båda hustrur. Första frun dog i samband med att hon fick trillingar, som också dog inom några månader och morfar gifte sen om sig med Anna Lydia från Långmåla, som blev min mormor. Ett av många levnadsöden som jag blev påmind om i går.  

Två fina dagar med familjen har grundat för en förhoppningsvis bra vecka. Thomas meddelade nyss att resan till Stockholm gick utan problem, han åkte redan vid femtiden i morse. Det är tidigt men mycket värt att få hela söndagen hemma.

Nu ska jag kolla om det finns nåt intressant på SVT Play. Sitta ute i byggröran känner jag mig inte bekväm med utan jag stannar inomhus. Jag säger som katten på bilden häromdan sa: It's too peoply outside.

Trevlig fortsättning på måndagen!