Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Eftersom det blivit nya regler på Kattpensionatet Blaxhult 5 så gäller det att utnyttja så mycket tid som möjligt i lillhusses säng dagtid

Så var det då måndag igen och på förmiddagen blev det förutom den vanliga turen till Hultsfred med apotek, bibliotek, Willys också en sväng till Kejsarkullen med diverse skräp. Det var väldigt mycket folk som hade kommit på samma tanke och bilarna for lite kors och tvärs mellan de olika containrarna så det gällde att se upp. 

Jodå, visst har Alf Henrikson också skrivit om avfall och sopor, säg vad han inte har skrivit om, så detta får bli Dagens dikt Spåren vi sätter (DN 26 oktober 1961) men lika aktuellt idag:

Civilisationen har gjort
att avfallsproblemet är mycket stort.

Det tar tid att förvandla till stoft och aska
en ansjovisburk och en läskedrycksflaska.
Måhända förbliver det icke så
om atomvetenskapen får hålla på.
Varom icke så fortfar kultursamhället
att idogt nedskräpa jorden i stället.
I så fall kan det tänkas en avlägsen tid
då ett senfött släkte har tagit vid
som av någon anledning icke tycker
så bra om ansjovis och läskedrycker.
I vår forntida tipp skall det gräva hål
och framleta våra kulturföremål.
Dem skall läraren visa för barnens skara,
som skall undra vad burkarnas mening kan vara.
Han skall därvid förklara högaktningsfullt
att de hade att göra med solens kult
som i längesen döda och glömda städer
blev övad av barnens aplika fäder.Vad fanns det då på biblioteket att hämta? Jo, Sherry och stulna juveler för tre gamla damer av Minna Lindgen, en bok som tidningen Senioren beskriver som "en rolig, lättläst, men även knivskarp och ironisk bok som borde läsas av alla seniorer". Det Ingalill Mosander rekommenderar kan man ta på allvar. Jag återkommer till den här boken om gamla damer i kollektiv nør jag läst den. Det vore kanske något att satsa på? Nja, jag är tveksam men varför inte, som alternativ till äldreboendet då ... 😀

Men först ska jag läsa ut boken om Alan Turing, som visserligen är spännande men också rätt sorglig med tanke på hur han behandlades. Blir nog bra med nåt roligt sedan.
 
Trevlig fortsättning på dagen!